7 april 2016

Bijzonder concert op 30 april in nieuw Amsterdam

Geschreven door Arie Boertje

Bevroren tranen: Bevroren tranen2

gezongen verhalen als kleine monumentjes door Margriet Eshuis en Maarten Peters.

Op 4 mei is het voor de vijfde keer dat er in ons dorp een herdenkingsbijeenkomst wordt gehouden in de Zuiderkerk, met aansluitend een stille tocht.

Vanwege dit eerste lustrum organiseert het 4 mei comité voor de inwoners van onze dorpen en andere belangstellenden, de muziekvoorstelling Bevroren Tranen van Maarten Peters en Margriet Eshuijs, gezongen verhalen, als kleine monumentjes

Op zaterdag 30 april in de Zuiderkerk, Vaart Z.Z. 86 in Nieuw Amsterdam
Aanvang 19.00 uur, kerk open om 18.30 uur.
Maarten Peters zingt zijn liederen om hierbij stil te staan, maar ook om vooruit te kijken. Maarten schrijft en zingt sinds 1999 elk jaar een nieuw lied voor o.a. de 4 mei herdenkingen. Dit jaar zingt hij in Loenen op de Nationale Erebegraafplaats in aanwezigheid van leden van het Koninklijk huis.
Hij heeft deze mooie poëtische liedjes verzameld onder de titel Bevroren tranen. Het zijn gezongen verhalen in een decor van beeldcollages met daarin verwerkt beelden van de geschiedenis , de bevrijding en de monumenten van Nieuw Amsterdam. Ook zal er medewerking worden verleend door het Cantorij van de Zuiderkerk waar een speciaal arrangement voor is gemaakt.
In deze bijzondere periode van herdenkingen rond de bevrijding zingt Maarten zijn liederen op herdenkingen groot en klein en speelt hij zijn muziekvoorstelling “Bevroren tranen” veelal ook op een historische locatie. In deze voorstelling vertelt hij over ontmoetingen met bijzondere mensen en gebeurtenissen die hem hebben geïnspireerd om dit unieke repertoire te schrijven. Het decor bestaat uit filmpjes en mooie beeldcollages. Zo ontstaat er telkens een waarachtig unieke voorstelling.
Maarten Peters is een veelzijdig muzikant. Zo componeert hij voor grote artiesten zoals Liesbeth List, Rob de Nijs, Ruth Jacott, Margriet Eshuijs. Hij speelt in theaterconcerten zoals VUUR en The Best of Britain en hij schrijft inspirerende muziek uit betrokkenheid voor een aantal doelen zoals Het Toverbal theater en de grote actie Alpe d’Huzes.
De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Vfonds
Kaarten in de voorverkoop aan € 6,– per stuk bij:
Willy Misker, Vaart n.z. 91 tel. 555143
Hilly Lanjouw, Valkeniersweg 3 tel. 552560
Maar ook bij fa. Doldersum , Vaart z.z. 45
Indien nog voorradig ’s avonds aan de zaal € 7,50
Voor verdere informatie Willy Misker, tel. 555143

www.bevrorentranen.nl
www.facebook. /bevrorentranen

 

 

Gerelateerd