13 april 2018

‘De Omzieners’ theatervoorstelling woensdag, 18 april

Geschreven door Arie Boertje

Uitnodiging Theatervoorstelling De OmZieners
Datum:         Woensdag 18 april
Locatie:        De Tamboer, Hoofdstraat 17, 7902 EA Hoogeveen
Aanvang:     20.00 uur. (ontvangst toeschouwers vanaf 19.30 uur)

Toegang:     Vrije gift na afloop
Aanmelden: omzieners@gmail.com (Het is niet verplicht maar wel aan te raden)

Beste mensen,

Graag willen wij u met familie, vrienden en collega’s uitnodigen voor onze theatervoorstelling. De voorstelling wordt mede georganiseerd door het Diaconaal Patform Hoogeveen en Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW).

De OmZieners wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting; een multicultureel theatercollectief van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Samen maken en spelen zij professioneel uitgevoerde theaterproducties van, zo vertelt het publiek, artistieke en inhoudelijk kwaliteit.

De OmZieners heeft compassie als thema en is geïnspireerd op de kwetsbaarheid die armoede met zich meebrengt op elk levensterrein; arbeidsparticipatie, gezondheid, scholing, huisvesting etc. Ervaringsdeskundigen brengen die kwetsbaarheid op een indringende manier en met een gezonde dosis humor over het voetlicht. Zo willen wij een gesprek op gang brengen over de vraag hoe de participatiesamenleving een waardige plaats kan bieden aan mensen in kwetsbare situaties.

Enkele reactie van toeschouwers
“De OmZieners moet je niet alleen zien maar vooral ook beleven. Het is een intense, ontroerende voorstelling die onder je huid gaat zitten. (Coördinatrice sociale wijkteams, Dalfsen)
“Recht uit het hart verbreden en verbinden jullie werelden.” (wethouder soc. domein, Zwolle)
“Zoveel boodschappen en dieptelagen om op door te denken.” (Pastor RK Kerk, Raalte)

Wij zien er naar uit u te mogen ontvangen bij de voorstelling. Na afloop gaan we graag met u in gesprek. Mogen wij u vragen deze voorstelling ook in uw omgeving bekend te maken?

Wij hopen u te ontmoeten bij De OmZieners op 18 april.

 

Gerelateerd