16 oktober 2020

Seizoensopening

Geschreven door Arie Boertje

Terugblik seizoensopening

Op donderdag 10 september hebben we als seizoensopening een bezoek gebracht aan de Tuinen Mien Ruys. Kees de Gier was onze gids. Kees is als vrijwilliger al 18 jaar werkzaam in deze Tuinen. In al die jaren heeft hij veel kennis vergaard en wat hebben wij van zijn kundige en informatieve uitleg tijdens de rondleiding genoten. De Tuinen zijn op zich al enorm verrassend. Maar Kees liet ons zien hoe Mien Ruys deze stukje bij beetje heeft opgebouwd en uitgebreid. Prachtig lijnenspel gecombineerd met borders van planten, struiken en bloemen. Ieder hoekje liet weer een ander type tuin zien.

Tot slot konden we onder het genot van een kop thee/koffie nog wat napraten. Leuk was daarbij te zien dat de een over elke plant afzonderlijk enthousiast was, terwijl een ander juist had genoten van het totaalbeeld.

Kees heeft ons zo een mooi stukje natuur laten zien. En zo mooi in de beginnende herfst. Dat ik ook nieuwsgierig ben geworden naar de herfstkleuren of ontluikende bloemen in het voorjaar of de zomerpracht. Ik kom zeker terug!!

Lieke Schuling

 

Gerelateerd