31 augustus 2022

TABITHA VAN KRIMPEN IN DE REMONSTRANTSE KERK HOOGEVEEN

Geschreven door Arie Boertje

Op zondagmiddag 18 september om 15.00 uur is in de Remonstrantse Kerk in Hoogeveen Tabitha van Krimpen te gast. Zij is de Jonge Theoloog des Vaderlands en denker over ‘bottom-up theologie’: de kerk moet zijn waar de mensen zijn.

Toekomst van de kerk

Voor de Remonstrantse Kerk in Hoogeveen is het een belangrijke vraag hoe zij haar tolerante en ruimdenkende geloofsbeleving ook in de toekomst vorm kan geven. Daarbij wil zij haar oor bij de jongere generaties te luister leggen. Wat is voor hen relevant? Is de vorm ‘kerk’ voorbij? En wat zijn dan betere alternatieven?

Tabitha van Krimpen deelt als representant van de jonge generatie en als Jonge Theoloog des Vaderlands haar visie op de kansen en mogelijkheden van de kerk van morgen. Die zijn er volgens haar genoeg, maar mogelijk vragen nieuwe tijden wel om nieuwe vormen. Wellicht is de Remonstrantse Kerk vanwege haar open en zoekende houding een goede plek om te experimenteren.

Tabitha van Krimpen

Tabitha van Krimpen (1998) is dit jaar de Jonge Theoloog des Vaderlands. Ze is masterstudent aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam. Behalve theologie studeerde ze ook bedrijfskunde (bachelor en master). Als Jonge Theoloog des Vaderlands is ze de ambassadeur van de theologie in de samenleving.

Zondag 18 september, 15.00 uur Remonstrantse Kerk Hoogeveen. Vrijwillige bijdrage. Aanmelding is niet nodig.

Meer informatie:

Anneke van der Velde

predikant Remonstrantse Gemeente Hoogeveen

Veld5834@planet.nl

06 52680894

Gerelateerd