5 mei 2016

Vrijheid van Geest 2

Geschreven door Arie Boertje

In de periode van Hemelvaart en Pinksteren deden we mee aan “Feest van de Geest”.

Els de NietIn onze kerk werd geëxposeerd door Els de Niet uit Boijl. Zij wordt in sterke mate geïnspireerd door de godsdiensten van Afrikaanse volken. Er hingen indrukwekkende en kleurrijke banieren in onze kerk (het was overigens geen kleinigheid om deze op te hangen!) en op het podium stond een uitklapbaar boek met verschillende tekeningen en teksten. Een paar honderd mensen bezochten tijdens deze dagen de expositie in onze kerk.

We zijn de kunstenares Els de Niet en de verschillende vrijwilligers die onder meer als gastheer en gastvrouw hebben geholpen zeer dankbaar voor hun inzet.

Zij omvat mij als

een warme deken

en koestert zich

onder mijn aandacht

Mijn hele leven

houdt zij mij

bij elkaar

en rekt mee

met de seizoenen

Zij klaagt niet

weerbarstig, ruw

gepokt en gemazzeld

draagt zij mij

tot het einde

Zij klampt zich

vast aan wat in

mij vergaat

tot ook zij mij

los moet laten

MIJN HUID

Bovenstaand gedicht van Els de Niet was een onderdeel van

haar expositie tijdens het Feest van de Geest in onze kerk.

 

Gerelateerd