Kerkdienst/Concert 26 maart 2017 – 15:00 uur

Datum 26 maart 2017
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Hoogeveen

Op deze laatste zondag van de maand wordt geen Remonstrantse kerkdienst gehouden.

Om 15.00 uur wordt er een concert in onze kerk gegeven door Geesche Geddert (blokfluit) en Gerard van der Laan( piano en spinet).

Geesche Geddert studeerde blokfluit bij Dorothea Winter aan het Stedelijk Conservatorium Zwolle.

Met het Trio Dolce trad zij met muziek uit Middeleeuwen tot heden op in binnen- en buitenland. Haar interesse in hedendaagse muziek leidde tot samenwerking met verschillende componisten, onder wie John Cage en Karlheinz Stockhausen, van wie zij werken op cd uitbracht. Zij is werkzaam als blokfluitdocente en als ensemble-dirigente aan verschillende muziekscholen in Meppel, Hoogeveen en Emmeloord. Ook verleent zij regelmatig haar medewerking aan cantate-uitvoeringen en kamermuziek concerten.

 

Gerard van der Laan studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn. Van 1982 tot 2013 was hij werkzaam aan de muziekschool in Hoogeveen, eerst als balletbegeleider en later als piano-docent. Tegenwoordig treedt hij geregeld op met het Gaudioso-pianotrio en als begeleider van diverse andere musici en ook wel als solist. Sinds enige jaren begeleidt hij ook barokmuziek op klavecimbel of spinet. In Scala Centrum van de Kunsten verzorgt hij een luistercursus.

 

Het programma bevat werken van de 16e tot de 21e eeuw, van D.Ortiz, G.Ph.Telemann, E. Grieg, H.Andriessen, A. Roussel, G.Auric, F.Poulenc en R.Schacher voor blokfluit met spinet of piano.

In de eerste helft van het programma speelt Gerard van der Laan op de spinet, in de tweede helft op de piano!

 

Agenda