zondag, 31 oktober 2021 “Preek van de leek”

zondag, 31  oktober 2021 “Preek van de leek”
Datum 31 oktober
Tijd 15:00 - 16:30 uur
Locatie Remonstrantse kerk Hoogeveen

HELAAS:

Deze “Preek van de leek” was gepland op zondag 31 oktober, door Frank Westerman. Hij is dan echter niet in het land, dus de Preek van de Leek zal worden verschoven naar het voorjaar.

Zondagmiddag 31 oktober om 15 uur houdt (onder voorbehoud) Frank Westerman een “Preek van de Leek”.

Frank Westerman is de bekende schrijver van boeken als

De Graanrepubliek, Ararat en De kosmische komedie. Aanvankelijk zou hij vorig jaar in april de preek van de leek houden over het boek Ararat. Ararat is de berg waar volgens de overlevering de ark van Noach zou zijn vastgelopen. Het tijdstip van de lezing zou toen zijn samengevallen met de expositie in het Drents museum over Ararat die als gevolg van Corona ook moest worden uitgesteld. Frank Westerman ging bij zijn beklimming van de berg Ararat op zoek naar de God van zijn kinderbijbel en vroeg zich af: “Wie of wat heeft Zijn plaats ingenomen?”.

Na het verschijnen van het boek Ararat verscheen De kosmische komedie. In dit boek vraagt de schrijver zich af waarnaar de mensen op zoek zijn die, nota bene onder andere op het terrein van het voormalig nazidoorvoerkamp in Westerbork, onderzoek doen naar de ruimte. Het zoeken van het paradijs buiten onze dampkring?

Het voorbehoud is dat Frank Westerman i.v.m. een mogelijk langdurig verblijf in het buitenland op dit moment nog geen definitieve toezegging kan doen voor het houden van zijn preek.

Agenda