Preek van de leek

Datum 30 oktober 2016
Tijd 15:00 - 16:30 uur
Locatie Hoogeveen

Op 30 oktober om 15 uur is onze volgende preek van de leek.

De preek zal worden gehouden door Esther Crombag. Zij is blind en zal vertellen hoe je, ondanks een handicap, zo veel mogelijk van je leven kunt maken.

Komt allen en neem tenminste één gast mee !

Esther Crombag:

‘Vrouwe Justitia is niet voor niks geblinddoekt’Esther Crtombag

Esther Crombag (Maastricht, 6 november 1974) werd op haar elfde blind. Ze ging naar de mavo, vervolgens naar de havo en studeerde sociaaljuridische dienstverlening aan de sociale academie. Vervolgens ging ze rechten studeren aan de Universiteit Maastricht. Ze slaagde cum laude en voltooide daarnaast in haar laatste studiejaar een opleiding als sportmasseur.

De juriste werkt als universitair docent bij de inmiddels tot Maastricht University omgedoopte universiteit. Naast haar loopbaan ontdekte ze haar voorliefde voor wielrennen. Ze werd vier keer Nederlands kampioen tandem rijden op de onderdelen sprint en wegwedstrijd. In 2006 werd ze vierde bij het wereldkampioenschap op de 1000 meter sprint in het Zwitserse Aigle. Een jaar later miste ze op een haar na in Bordeaux de kwalificatie om deel te nemen aan de Paralympics in Beijing. In 2008 werd ze door de Limburgse Vrouwenraad en de lezers van Dagblad De Limburger uitgeroepen tot Limburgse Vrouw van het Jaar.

Tegenwoordig combineert ze haar werk met het geven van lezingen. Vorig jaar schreef ze samen met Erik Knippenberg het boek Blind Vertrouwen over haar levensverhaal.

Zie ook: Actueel

Agenda