16 mei 2022

RUST EN STILTE IN DE REMONSTRANTSE KERK

Geschreven door Arie Boertje

RUST EN STILTE IN DE REMONSTRANTSE KERK

donderdag 2 juni 2022         10.30-11.00 uur

‘Omdat ik me in de woorden niet red,

zeg jij voor mij,

stilte

wat ik niet kan’

Op 2 juni is er een stilteviering in de Remonstrantse Kerk met het thema ‘Zomer’. De zomer is een tijd van groei en bloei, van vrolijkheid en vakantie, maar soms ook van verstilling en eenzaamheid. In de viering is ruimte om die diversiteit aan ervaringen te beleven.

De Remonstrantse gemeente in Hoogeveen stelt op elke eerste donderdag van de maand haar kerk open van 10 – 12 uur voor rust en stilte.

Om 10.30 uur wordt er een korte bezinnende stilteviering gehouden. Er klinken teksten en muziek uit verschillende levensbeschouwelijke tradities. De bijeenkomst staat open voor iedereen die even een moment van rust en stilte wil beleven in de hectiek van het dagelijks bestaan: gelovig of niet gelovig; kerkelijk of niet-kerkelijk.  Er is gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Voor wie dat wil is er na afloop ruimte om na te praten. Opgave is niet nodig.

Loop gerust binnen, ergens tussen 10 en 12 (met van 10.30 uur tot 11.00 uur een stilteviering), in de Remonstrantse kerk in Hoogeveen, Grote Kerkstraat 39.

Contactpersoon:

Ds. Anneke van der Velde

predikant Remonstrantse Gemeente Hoogeveen

veld5834@planet.nl

06 52680894

Gerelateerd